רפואה וכשרות

השאלה: שלום הרב אחי אובחן בסרטן מתקדם. הבנתי שצריכה רבה של ירקות מסויימים ובמיוחד ירקות עליים תועיל לו מאוד מבחינה רפואית. הוא מאוד מקפיד שלא יהיו חקרים ולכן נמנע מאכילתם. מה דעת הרב? אני צריכה בבקשה תשובה בהקדם? בשורות טובות כמו כן, רופא טבעי המליץ לו על נטילת אנזימים העשויים מחזיר. (הכי מתאימים לאדם), גם את זה אחי נמנע לקחת, אם לרב יש פנאי אודה על תשובתך גם על נושא זה.

התשובה

מכון כושרות | י"ב תשרי תשע"ח 16:44

שלום וברכה

ברוך השם השוק משופע כיום בירקות עלים נקיים מחרקים, ראו כאן רשימה של חברות מומלצות שנבדקו ונמצאו כנקיות.

בענין האינזימים זו שאלה כבדת משקל שראוי לענות עליה פנים אל פנים, על ידי היכרות עם החולה והמחלה.

ישנו כלל העומד לנגד עינינו תמיד: "אין דבר העומד בפני פיקוח נפש". ועל כן כל דבר ללא תחליף שנזקק לשם הרפואה עליו ליטול.

בעזרת השם שזכות ההקפדה על כשרות המזון תעמוד לו לרפואה שלימה במהרה.