שהחיינו על חסה

השאלה:

בספר בן איש חי הלכות שנה א פרשת ראה כותב מרן הרי"ח הטוב שצריך לברך שהחיינו על חסה, כמו כן על תפוז הרב אומר שתלוי במנהג.
האם היום נהוג לברך על חסה או על תפוז שהחיינו?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

א. לעניין התפוז כשמגיעים החדשים הם ניכרים (למרות שיש קרור) שהם חדשים ויש לברך שהחיינו על הגידול החדש שמתחדש כעת בעולם.
ב. לעניין החסה יש כעת כל השנה ואין ניכר בין חדש לישן אין צורך לברך שהחיינו, אמנם היו תקופות שלא היה חסה בעולם בחורף (עד שבאו החממות), אבל היום יש כל הזמן חסה ולכן נראה שאין לברך שהחיינו.