שהיית שלוש שעות מבשר לחלב

השאלה: לכבוד הרב שלום וברכה. בחור ששמר כל חייו 3 שעות בין בשר לחלב ועכשיו גילה במקרה שהוריו שינו ל3 שעות ומנהג משפחתו היה 6. הוא אשכנזי ושואל האם יוכל להמשיך לשמור 3? יש לו שורשיים גרמניים מצד האם האם זה מועיל? פשוט שמעתי שהרב יעקב אריאל התיר במקרה דומה אך אני לא בטוח בוודאות

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"ז חשון תשע"ט 10:24

עדיף, אם הוא בריא שישמור שש שעות, ואם זמני ארוחותיו הוא פחות משש שעות זו מזו, כגון בצה"ל שסועדים בצהרים ארוחה בשרית ב1200 וארוחת ערב חלבית ב-1700 ישמור לפי האפשר. ורק אם הוא חולה די בשעה אחת.