שייק מעלי קייל

השאלה: יש עלים שמאוד מומלצים לבריאות בשם עלי קייל אך לא ניתן להשיג אותם בחברות המייצרות עלים נקיים מחרקים, האם מותר לשתות ירק זה בתוך שייק כשהוא טחון לגמרי?

התשובה

מכון כושרות | כ"ב סיון תשע"ח 15:05

שלום וברכה

לכתחילה אסור לעשות כך משום שזהו 'ביטול איסור לכתחילה'.

אם מישהו עשה כך, בלא שהתכוון להתיר כך את אכילתם, אלא משום שהוא היה מעוניין לשתות מהם שייק ממילא - מותר לשתות, אך דווקא אם השייק טחון היטב כמחית לגמרי, אם נשארו מעט חתיכות ממשיות - אין ערבון לכך שהחרקים אכן נטחנו (אפילו בריבות, ממרח תמרים או פסטו שאינם טחונים היטב מצאנו חרקים רבים שלמים), ובמקרה זה הדבר אסור.