שמן זרעי ענבים

השאלה: שלום הרב. אנחנו נוהגים לאכול מהדרין. האם ניתן לאכול שמן זרעי ענבים המיוצר באיטליה בהשגחת הרבנות פאדבה איטליה? תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י' חשון תשע"ט 2:44

בס"ד

שלום וברכה

באופן עקרוני אם אמנם השמן  הוא רק מזרעי ענבים אין בעיה הלכתית, אלא שיש פעמים שמוסיפים תוספים שהם צריכים הכשר. כמו כן יש להמנע כהנהגה בבית לאכול דברים ללא הכשר. על כן נראה שאם רשום שנקי 100% וכן יש הכשר של רבנות פאדבה אפשר לסמוך ולהשתמש אפילו למקפידים על המהדרין, אבל אם אין כשרות אין לקנות.

שבת שלום