שתי שאלות על כשרות פירות ושאר מאכלים

השאלה:

ב"ה
שלום וברכה לכבוד הרב יהודה עמיחי נר"ו.
רציתי בבקשה לשאול שתי שאלות ממעלת כת"ר.
א. שמעתי כי זבוב שנמצא על אוכל משאיר אחריו צואה. [כמובן לא בשניה אלא בזמן יותר ארוך]. לפי זה מה עושים עם אוכל שהיה עליו זבוב, האם צריך להוציא את אותו מקום שהוא היה עליו?
ואם במשך זמן ארוך הזבוב טייל על האוכל, כמה פעמים, ולא ידוע איפה בדיוק, או שידוע שבהרבה מקומות באוכל וכדו’, מה עושים? או שמא אין זה נכון?

ב. לגבי הציפוי ששמים על התפוחים ["שלאק"], רציתי לשאול על איזה תפוחים מדובר, האם על הירוק ביותר, שהוא בד"כ מבריק, או על אדומים, או על כולם?
האם דבר זה נמצא גם בכשרויות מהודרות?
ואיך אפשר לראות/לדעת אם יש ציפוי זה?

אני מאד מודה לכבוד הרב שליט"א, וסליחה על האריכות.
יה"ר שנזכה לראות מהרה בבניין בית המקדש במהרה בימינו אלה ממש אמן

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

א. זה יתכן, אולם זה יורד בשטיפה תחת מים. כמו כן, צריך לראות סימנים של הפרשות אלו, ואם לא רואים אין לחוש.
ב. יש גם חומר כזה שהוא כשר ולא עשוי משאריות בע"ח, ועל כן רוב הכשרויות המהדרין מקפידות מאד שיקחו רק מהחומר הכשר שלא עשוי משאריות בע"ח.
מי שמכיר יודע ויכול להרגיש בזה, אולם צריך ללמוד להכיר איזה תפוחים עברו מריחה של חומר זה. באופן כללי, היום פוחת השמוש במוצרים אלו.

צום החמישי לששון ולשמחה
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי