תבלין כמון בפסח

השאלה:

האם יש בעיית כשרות בפסח בתבלין כמון? האם הוא נחשב לקטניות?

התשובה

רבני 'כושרות' |

בכמון עצמו יש בעיה קשה, מאחר שכמעט תמיד יש גרגרי חיטה המעורבים בגרגרי הכמון ובמפעל הם נטחנים יחד. אם ישתמשו בפסח בכמון והוא יבוא במגע עם מים, החיטה שבו תחמיץ ותאסור ב'משהו' את כל התבשיל (חמץ בפסח לא מתבטל אפילו באלף). אם התבשיל נעשה לפני פסח, הוא מתבטל בשישים.

לכן יש הוראות מיוחדות של הרבנות הראשית לעניין בדיקת הכמון במפעלים המבקשים לקבל עליו הכשר לפסח, וממילא כדאי לקנות תבלינים עם הכשר טוב.

כמון נחשב למין קטנית, והנוהגים שלא לאכול קטניות בפסח נמנעים מלהשתמש בו.