תבניות בשריות

השאלה:

יש לי תבנית שמשמשת בדרך כלל להכנת מיני מאפה פרווה, ולעיתים להכנת מיני מאפה בשריים. מה עלי לעשות כדי שמיני המאפה הפרווה שאני אופה בה לא ייחשבו בשריים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ג

א.אם יש ממשות של בשר שנשארת אחר אפיית מיני המאפה הבשריים – אין להשתמש בתבנית למיני מאפה פרווה, אלא לאחר ניקוי יסודי.

ב.כשאין שארית ממשית של בשר, והתבנית אינה 'בת יומה' (דהיינו, עברו יותר מעשרים וארבע שעות מאז שהוכנו בה מאפים בשריים), אפשר להשתמש בתבנית למאפים פרווה, ואינם נחשבים בשריים. בני ספרד מקילים אפילו לאכול את מאפי הפרווה עם חלב.