תותים

השאלה:

שלום הרב, אחלק את שאלתי ל3 שאלות: 1. האם יש דרך נורמלית לאכול את התותים הנמכרים בחנויות? יש שוני בין תות שדה טרי לתות מיובש לתות עץ? 2. מותר לאכול והאם צריך לבדוק תותי עץ? יש שוני בין חנות לבין לקטוף ישר מהעץ? 2. חשבתי על דרך לגדל תותי שדה שיהיו נקים: הבנתי שאפשר לזרוע ולגדל תותי שדה. הדרך היא לחתוך פרוסה דקה מהקליפה בה נמצאים הגרעינים ולתת לה להתייבש בשמש. אם אני אקח אדמה, אשפוך עליה מים רותחים מהקומקום כדי שלא יהיה סיכוי שהיא מכילה חרקים , אשים בעציץ ואשתול את זרעי התותים (העציץ בקומה שלישית). בדרך הזו יוכלו להגיע חרקים? ואם כן יכולים דרך האוויר(יכולים לעוף 3 קומות?!) - איזשהי כילה מרשת על העציץ תעזור? מה זה שונה השיטה הזו מהחממות שהיו בגוש קטיף? תודה רבה ושבת שלום, תומר אסלן

התשובה

מכון כושרות | כ"ג שבט תשע"ז 8:49

שלום

1. עיין באתר כושרות תות שדה

http://kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=42031

2. ובעניין תות עץ

http://kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=71914

3. חרקים מתרבים ויכולים להגיע לכל מקום, בניסיונות של חסלט לייצר תות שדה נקי מחרקים בחממות לא הצליח עד עתה.

לא בדקנו את השיטה שהצאת, אולם לא נראית שהיא שונה בתכלית מהותית מגידול שדה. באם תנסה חשוב שתביא לפני האכילה לאדם הבקיא בתחום החרקים ע"מ שיבדוק האם הגידול שלך הצליח