תנור אפיה עם תא אחד

השאלה: שבוע טוב. אבקש לשאול לגבי תנור אפייה עם תא אחד, שאופים בו חלבי ורוצים אח"כ לאפות בו בשרי או להפך- האם יש לו דין של סיר,היינו שכשם שסיר שבישלו בו חלבי ואח"כ רוצים לבשל בו בשרי יש להגעילו,(וכגון שאין סיר אחר), או שמא יש לומר שזיעה אוסרת רק כששני המינים נמצאים יחד בתנור.(כלומר:אילו היו מדביקים את המאכל לדפנות,כגון בסיר, שהמאכל דבוק לדופן-היה אוסר גם לא יחד) ולכן אין צורך להכשיר תנור שאפו בו חלבי לפני שאופים בו פרווה או בשרי?

התשובה

הרב יעקב אריאל | י"ט אב תשע"ו 18:51

אכן מעיקר הדין אין התבשילים אוסרים אחד את השני אלא רק  כששניהם מתבשלים/נאפים בתא אחד באותו זמן (וכן תלוי אם האיסור שמן).

אך בזה אחר זה מותר אם התנור נקי ואין חשש לזעה

אך בכדי למנוע כל חשש נוהגים ללבנו לבון קל למשך כחצי שעה ולהמתין  עשרים וארבע שעות וכמובן להחליף  תבניות.