תנור עם שני תאים

השאלה:

א. אנחנו עומדים לחדש ציוד המטבח - מה הדבר הרצוי מבחינת ההלכה בנוגע לתנור בקשר לבשר בחלב.
ב. אם רוכשים תנור עם שני תאים . איך מתנהלים מבחינת אפיית פרווה, כאשר תא אחד בשרי ואחד חלבי?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם קונים תנור עם שני תאים צריך לבדוק שאין העברת חום מאחד לשני במידה והחום בתא הכבוי יותר מיד סולדת האדים מתערבים אף בתא השני.
כל זאת נחוץ רק כאשר מבשלים בשר וחלב בו זמנית.

לגבי פרווה מנקים את התנור משאריות בעין מהבישול הקודם מחממים את התנור לחום מלא כעשרים דקות ורק אח"כ מכניסים תבשיל פרווה לתנור.

עדיף שהתנור לא יהיה בן יומו וכמובן כלי האפיה/בישול הוחלפו