תנור פיצה אבן טרף

השאלה: רכשתי תנור פיצה משומש בו מניחים את המאפה ישירות על משטח אבן ("אבן שמוט"). ידוע לי כי השתמשו לסירוגין (!) בתנור למאפים חלביים ובשריים (כשרים). התנור לא היה בשימוש מעל חצי שנה. האם מותר להשתמש בתנור למאפים חלביים (כלומר להניח את המאפה ישירות על האבן)? האם יש דרך להכשירו? (כאמור היה בשימוש גם עבור מאפה בשרי) תודה

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ג' כסלו תשע"ח 14:56

איני מכיר תנור כזה.

אם המדובר באבן אמיתית מסותתת צריך ללבן אותה. אם המדובר באבן מלאכותית אין אפשרות ללבן ולכן לא ניתן להשתמש ישירות על גבי האבן אלא בחציצת כלי.