תקלת כשרות

השאלה:

השאלה לבני אשכנז.
בישלו בסיר בשרי סלק אדום ולפת (מספר פירות) במים ואז העבירו משם למיכל פלסטיק חלבי באמצעות מזלג בשרי, והוסיפו במיכל מלח וחומץ וערבו במזלג.
מיכל הפלסטיק - בן יומו כבושים - פלפלים חריפים, אולם אין שימושו בד"כ לחלב ממש באופן ישיר.
המזלג הבשרי הוחזר לחבריו, ויש שני סוגים של מזלגות בשריים, 3 מצורה אחת ו-4 מצורה אחרת.
כמדומה שהסיר והמזלג לא היו בני יומם.
מחילה על האריכות, ונודה לכת"ר על הוראתו בדין התבשיל, הסיר, וכל 7 המזלגות הבשריים.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

הסלק והלפת יאכלו עם חלב,וכן האוכלים שהיו במיכל הפלסטיק. את המזלגות תגעיל מספק.ואת המיכל אין צריך להגעיל.