כשרות גבינות בארה"ב

השאלה:

אני נמצאת כעת בארה"ב. האם כשרות שאינה אורתודוכסית - צורה של ספר תורה, על גבינת עיזים היא בסדר, ואם לא מדוע, ולמה בכלל צריך הכשר לגבינות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

גבינה היא אחד הדברים שאסרו חכמים משום חלב עכו"ם, ועל כן יש צורך לדעת שזה חליבת ישראל. אמנם יש שהקלו במקרים מסוימים, כגון: השגחת המדינה. בכל אופן, מי שיכול לוודא שהחליבה של ישראל בודאי שיש לנהוג כן.

בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון