כשרות רבנות באולמות

השאלה:

כבוד הרב שלום וברכה, להבנתי משגיח כשרות של הרבנויות באולמות ומסעדות מקיים בפועל הגדרה של "יוצא ונכנס" ע"מ לפקח שבעל ההמקום לא יעשה דברים שלא יעשו. אולם, כיון שבפועל אין הכניסות של המשגיח תכופות ורואים בחוש שבעל המקום אינו חושש מהפתעות של כניסת המשגיח בהפתעה,מעבר ליומיים ידועים בשבוע. א"כ אין "מירתת" ובמילא כצד אפשר לסמוך על הכשרות ברמה הזו?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אין סדרי עבודה קבועים למשגיחים והרבנות המקומית היא הקובעת את הסדרים ומספר הכניסות של המשגיחים. ולכן אם האולם/מסעדה לא מתחשב בהשגחה ועוקף אותו ומרמה המקום אינו בהכשר ראוי עם כל המשמעות לכך.