מצב הכשרות בארץ

השאלה:

כאשר מתארחים אצל אנשים דתיים שומרי כשרות, שהמודעות
וההקפדה שלהם בכשרות נמוכה משלי:
1. באיזה דברים עלולים להיכשל, ונכון להתחמק ולא לאכול? (או להפריש תרו"מ וחלה ממה שמגישים)
2. אני משער שקשה לפרסם חוות דעת על כל נותני הכשרות בארץ. ולכן אני מעוניין לדעת בהכללה גסה, מה מצב הכשרות של מוצרים קנויים שיש להם כשרות רבנות ואין להם מהדרין או בד"ץ ?
אשמח שתפרטו כמה שיותר, כגון:
3. האם יש הבדל בין מוצר סגור באריזה לבין חנות ירקות/בשר עם תעודת כשרות בתוקף?
4. האם יש הבדל מבחינה סטטיסטית בין סוגי הבעיות השונות?
5. האם יש סברה שדברים שמצריכים רק תיקון חד-פעמי -(כגון: הפרשת תרו"מ,חלה,טבילת כלים,הדלקת אש ע"י יהודי,בדיקה שחומרי הגלם שנכנסו למפעל כשרים) מצב הכשרות בהם יותר טוב מתחומים כמו תולעים,שחיטה וניקור שמצריכים השגחה תמידית ?
6. האם יש סוגי מוצרים כגון: מאפים/ מוצרי חלב/ שימורים/ תבלינים/ ממתקים/ מוצרי בשר מעובד/ סלטים - שהחששות בהם קטנים או גדולים יותר, בהכללה?
7. האם ככל שמוצר פחות מעובד כך שאלות הכשרות בו קטנות יותר?
8. האם הנהלים של הרבנויות המקומיות עומדים בנהלי הכשרות של
הרה"ר?
9. האם לרה"ר יש יכולת לפקח על הרבנויות המקומיות?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. יש הרבה מצבים וקשה לתת בכך כלל תלוי מהיכן האוכלים שאתה אוכל ומתי צריך להימנע ומתי אפשר לאכול ללא חשש ומתי צריך להפריש תרו"מ.
2. תשאל ברבנות הראשית איני יודע מה המצב בכל מקום ומקום.