הכשרת בר מים וקומקום לפסח

השאלה: האם בעייתי בר מים ששימש לחמץ כל השנה לשימוש בפסח? ואם כן האם ניתן להכשיר או שחייבים קומקום נפרד? ואותה שאלה על שימוש כל השנה בבשרי וחלבי ששופך מים חמים על תבשיל בשרי או חלבי ואז להיפך. והאם קיימת בבעיה בקומקומים הרגילים שמערה מהם לחלבי/בשרי וכן חמץ/פסח

התשובה

מכון כושרות | י"ח ניסן תשפ"ב 10:53

מועדים לשמחה

מעיקר הדין הוא אינו חייב בהכשרה, אך כדי לצאת מידי ספק הכשרתו היא בנקיון המקום שממנו יוצאים המים והוצאת כוס מים רותחים ריקה.

קומקום בהחלט חייב בהכשרה מפני שהוא נמצא במטבח כל הפסח ואין שום סיכוי שלא נגע בו חמץ במשך כל השנה.

בברכה

יצחק דביר