הכשרת מג'ימיקס לפסח

השאלה: הגעלת מעבד מזון (מג׳ימיקס) לפסח. אימי מרבה להשתמש במעבד מזון לבישולי החג. עד כה היה לה מכשיר ייעודי לפסח אך הוא נשבר. האם יש אפשרות להכשיר לפסח את מעבד המזון הרגיל שמשמש אותה לאורך השנה? כאשר הצעתי לה את הרעיון היא סירבה כי הוא פחות מהודר בעיניה והיא נוהגת ברמת כשרות מהודרת במיוחד בפסח. עם זאת, מצבה הכלכלי דחוק ואין באמת ביכולתה לרכוש מכשיר חדש במאות ואלפי שקלים. אפילו האביזרים לבדם עולים כמה מאות שקלים, אשמח לתשובה מפורטת בעניין שכוללת גם את רמות הכשרות השונות לכל אפשרות, כדי שהיא תוכל לקבל את החלטתה על בסיס ידע הלכתי מדויק ורחב. תודה רבה

התשובה

מכון כושרות | ז' ניסן תשפ"ג 21:34

שלום וברכה

אם בכלים אלו נעשה שימוש חם או חריף, כגון: בצל, שום, לימון, פלפל חריף וכדומה - אחר נקיון הכלי (בעיקר בנקביהם) יש להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון ולהגעיל את הסכינים והקערה בכלי מלא במים מעבעים.

אם בטוחים שלא השתמשו בכלים אלו מעולם למאכלים חמים וחריפים - הם אינם חייבים בהכשרה. לאשכנזים הדבר נכון רק אם בטוחים שהכלים לא היו בכיור כששפכו בו חמץ חם, ולא במדיח כלים.

בברכה

יצחק דביר