תבשיל יבש שבושל בכיריים אינדוקציה - הנחתו על פלטה בשבת

השאלה: שמעתי טענה שיש איסור להניח בשבת על פלטה תבשיל שבושל על כיריים אינדוקציה מערב שבת, מכיוון שאינדוקציה הוא לא אש או תולדתו ולכן בעצם לא היה בישול ראשוני ואין כאן היתר של אין בישול לאחר בישול. אשמח להתייחסות

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | כ"ט טבת תשפ"ג 23:04

ב"ה

שלום וברכה וכל טוב

אכן יש שדנו בנושא, אך למעשה, בסופו של למרות השוני בתהליך חימום כיריים חשמליות לחימום כיריים אינדוקציה, בסופו של דבר גם באינדוקציה תהליך הבישול של האוכל הוא על ידי סיר שהתחמם על  ידי גחלת שאכן נוצרה כתוצאה מהמגע בין הסיר המתאים לבין הכיריים הנ"ל. ושונה הדבר מבישול במיקרוגל שהאוכל מתחמם על ידי קרינה ישירה.

לכן אוכל שנתבשל באינדוקציה - מותר להניחו בשבת כשהוא יבש על פלטה בהתאם לשיטות השונות בגדרי 'נתינה לכתחילה' בשבת.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב