מספר שאלות

השאלה:

יש לי מספר שאלות:
1)האם אפשר להדליק נר נשמה חשמלי במשך כל השנה לעילוי נשמת הנפטר או שחייב נר נשמה רגיל מאש?
2)האם מותר להעביר מטאטא/מגב מיד ליד? חוץ מענין של נידה (אומרים שזה גורם למריבות)
3)האם מותר לאדם שלא אבל או היה אבל ללמוד הלכות אבילות סתם כך?
4)אם לאדם יש במשפחה מישהו שגוסס האם מותר לו ללמוד את הלכות אבילות?
5)אם מישהו נפטר ביום חמישי האם הילדים שלו אסורים במלאכה או במשהו אחר בכל ימי החמישי של שנת האבל?
אני שייך לעדת תימן אם זה משנה את הדינים.
תודה רבה!! יישר כוחך!!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני מכיר את מנהגי תימן ועל כך כדאי לשאול מי שבקי בהם כגון הרה"ג רצון ערוסי וכד'. וע"כ אענה כפי הידוע לי.
1) אפשר להדליק נר חשמל
2) לא מוכר לי מנהג כזה.
3) מעיקר הדין מותר ללמוד הלכות אבלות והן מקצוע בתורה כשאר הלכות כגון איסור והיתר או נידה וכד'. אולם שמעתי שיש צעירים הנמנעים מללמוד הלכות אלו כל עוד הוריהם בחיים בגלל פתיחחת פה לשטן. אולם מי שצריך לדעת הלכות אלו ובפרט מי שצריך לפסוק הלכה לאחרים ילמדן ושומר מצוה לאידע דבר רע.
4) מותר ואף מצוה ללמוד הלכות אבלות, אם כי רצוי שלא לפני הגוסס כדי שלא יחשוב שנואשו מחייו. וצריך להתפלל על החולה.
5) לא מוכר לי מנהג כזה.אין לו שום מקור בהלכה