בירור לגבי יהודי

השאלה:

1)אם ת.ז לא נחשב כמסמך שקובע האם אדם יהודי או לא אז איזה מסמך קובע אם האדם יהודי או לא ואיך אפשר לדעת אם אדם יהודי או לא?
2)איך אפשר לדעת אם אנחנו יהודים או לא? הרי עברו הרבה שנים מאז חורבן הבית השני
3)לכל אחד יכול להיות ספק אם הוא יהודי או לא כי מי שקובע זו האמא וכך זה היה תמיד אז יכול להיות שאחת האמהות לא הייתה יהודיה וכך יוצא שאדם לא יהודי למרות שהוא חושב שהוא יהודי
4)האם יש בתשובות לשאלה 1,לשאלה 2 ולשאלה 3 הבדל בין אשכנזים לספרדים ובין אשכנזים לאשכנזים חסידיים?

אשמח לקבל תשובות מכבוד הרב ושיהיה לכבוד הרב שבוע טוב

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1) המסמך הקובע הוא השו"ע ופסיקת ההלכה עד ימינו.
2) בדרך כלל לא מחזיקים תקלות ונישואי תערובת או פסולי חיתון.
אם יש שאלות ויש ידיעות או שלא שמרו על חיתון עם ישראל צריך להביא עדים על כשרות או יהדות.
3) כנ"ל.