האם אני יהודייה ?

השאלה: שלום , אני נערה בת 16 אמי יהודייה אבל היא עברה טבילה וגם אני עברתי טבילה כמובן שלא מתוך בחירה כי הייתי תינוקת אז , השאלה היא האם אני יהודייה , והאם העובדה שעברנו טבילה מונעת ממני ללכת לרב (כי אני רוצה ללכת ביחד עם אמי לרב כדי להוסיף שם) , והאם העובדה שעברתי טבילה מונעת ממני לעשות חופה ולהתחתן עם יהודי ? , תודה רבה מראש זה דיי דחוף לי אשמח לקבל תשובה .

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 1:52:27 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אני מבין שהכוונה שעברתם טבילה לשם נצרות. הלכתית את יהודיה, אולם מכיוון שאני מבין שנהגתם כנוצרים (טבילה), אזי יש מושג של השבה ליהדות, אין זה גיור אלא השבה ליהדות כולל טבילה במקווה וכדו´. כדי לגשת לרב שיסביר לכם את המהלך. ולאחר מכן אם אמנם תהליך ההשבה יהיה אמיתי, תוכלי להתחתן עם יהודי שומר תורה ומצוות.