הוכחה ליהדות

השאלה:

שלום הרב.
אני מתגורר כרגע בניו יורק. אני לא ממש שומר מצוות הדוק אבל יש לי זיקה גדולה ליהדות,מסורת שעליה גדלתי ואמונה שלמה בקב"ה.
הבעיה שלי היא כזו: לפני כמעט שנתיים פגשתי בחורה דרך אתר היכרויות יהודי,היא אמרה לי שהיא יהודייה בהתחלה ובזה זה נגמר.

המשכנו לדבר ולהתראות לזמן מה ואפילו היא עברה ממדינה אחרת בארה"ב לניו יורק כדי להיות יותר קרובה. עם הזמן מתברר לי שאין לה שום הוכחה לזה שהיא יהודייה או שהיא באה ממשפחה כזאת. היא ומשפחתה עלו לאמריקה לפני יותר מעשרים שנה מאוקרינה בלי שום מסמכים או הוכחות רשומות שמעידות על כך שהיא או האמא יהודים.היא אמרה שאז הם היו חייבים להסתיר את יהדותם ושרפו את כל המסמכים שמעידים על כך.

לפני שאני מחליט החלטות גורליות להמשך חיי כמו להתחתן ולהביא ילדים יהודים לעולם אני רוצה להיות בטוח שהיא באמת יהודייה אבל אני לא יודע איך ובאיזה דרך להוכיח זאת.
אנא, בבקשה ממך אמור לי מה לעשות או למי לפנות בנושא

תודה רבה מראש

התשובה

הרב יעקב אריאל |

יש גופים המומחים בנושאים אלו
אולי גם ליד בתי הדין בניו יורק יש מומחים כאלו תברר אצלם