הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים

השאלה: שלום!
ידוע הרי ש:"הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים"

אם החלטתי להיות בן אדם טוב ולעבוד על המידות שלי ולדבוק בה´ מזה משנה כשהקב"ה בכל זאת הרי מחליט שמבחינת המציאות יהיה לי רע וכלום לא ילך לי?!

מה הערך של הבחירה הזו,שהיא טובה,כשהקב"ה מחליט לי אחרת והכל בידיו??

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:17:53 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

איננו עושים פעולות על פי הכלל אם יהיה רע או ילך לי, אנו עושים מצוות והנהגות בגלל שזו הדרך שהקב"ה בורא העולם ומנהיגו מורה לנו, והשכר או העונש הוא נגזרת שניה שאיננה משפיעה על המעשים כלל. העבודה היא ללא כוונת שכר, וא"כ החלטות של הקב"ה הם בסמכותו שאיננה מובנת לנו תמיד, שהרי איננו בגובה הזה שיודע להבחין ולהבין את השכר והעונש. על כן כל בחירה או מעשה טוב הוא מועיל ויש לו שכר, אולם אימתי והיכם ואיך כל אלו נתונים רק בידי רב העליליה, שאין אנו יודעים במהות חשבנותיו.