לעדה הבוכרית

השאלה:

שלום רב
אנוכי משתייכת לעדה הבוכרית. בקרוב מאוד בעזרת השם אני מתחתנת. יש מנהג מסויים בקרב העדה הבוכרית וברצוני לדעת האם המנהג הזה מקורו ביהדות. בקרב הבוכרים מקובל שזוג אשר עתה נישא חל איסור עליהם להופיע באירועים שונים 40 יום לאחר הנישואים. אותו המנהג תקף גם לגבי אישה שעתה ילדה חל איסור עליה לצאת מהבית כאשר מחשיך בחוץ וגם אסור לה ללכת לכל מני מקומות מרובי אנשים וזאת גם עד שימלאו 40 יום לאחר הלידה.
אני אישית חולקת על מנהג זה. אך ברצוני לברר האם יש לזה מקור ביהדות מפני שארוסי מתעקש שנשמור על מנהג זה לאחר נישואינו.
אשמח לקבל תשובתכם.
תודה רבה
ורד חיים

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:24:19 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לא שמעתי מעולם על מנהג כזה, ולא מוזכר בספרי ההלכה. אמנם אפשר להסביר מעט את המנהג בגלל חששות של "עין הרע", אולם כידוע הרמב"ם לא חשש לכך, ועוד שבארץ ישראל החשש "לעין הרע" איננו קיים. ועל כן לא נהגו כאן בארץ ישראל המשומרת מהמזיקים במנהגים אלו.
אולם צריך להבהיר שאם ארוסך רוצה לנהוג במנהגים אלו אין להנכס לכך למחלוקת אלא לנסות להביא אותו לרב או ת"ח שמבין שאין מנהג זה שייך כאן בארץ ישראל, והקב"ה ישמור אותנו מכל פגע ומחלה, ויתן שמחה בביתכם הנבנה באהבה ואמונה.