בחירת מוהל לבני

השאלה:

אבקש שתעזור לי בבעיה הבאה- בברית של בני הבכור לקחתי מוהל מומלץ שעשה לכל בני עירי, מוהל לדורות שאביו וסבו היו מוהלים ידועים מוהל דתי מאוד שביצע את הברית לפי ההלכה , ואף לקח מעט כסף לצורך תרומה -הוא החזיר לנו כסף בטענה שהוא עושה מצווה.
כל יום אני אמורה ללדת את בני השני ,מאחר ושמעתי סיפורים רבים על מוהלים החלטתי להתקשר לרבנות הראשית לישראל לבדוק האם המוהל שאקח מוסמך , מסתבר שלמוהל הנ"ל אין תעודת הסמכה ע"י הרבנות , מה עושים ?? האם תעודת הסמכה משקפת הכל?? יכול להיות מצב שהמוהל למד מאביו וזה מסבו והלאה ?? יתכן ובזמנו לא היו תעודות הסמכה ?? מה הקריטריונים לתעודת הסמכה ?? והאם לקחת את המוהל הנ"ל ?? שאלתי אדם דתי במשרדי וזה אמר לי לעשות לי רב , אז אני שואלת אותך כבוד הרב ומחכה לתשובה מהירה.
תודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

ההסמכה נועדה לוודא שהמוהל הוא אכן מוהל מומחה העומד בכל הדרישות המקצועיות ההלכתיות והרפואיות.
צריך לברר מדוע לאותו מוהל אין תעודת הסמכה. אולי הוא לא עומד בכל הדרישות?
מאידך ייתכן שהוא מוהל מומחה ונושא ההסמכה הוא רק פורמאלי ואם מוהל זה מוחזק כמוהל טוב, ומעידות על כך אלפי מילות שמל ולא יצאה ח"ו תקלה על ידו, ייתכן שאין שום סיבה שלא לבחור בו למוהל.
עכ"פ הנושא טעון בירור.
העיקר שיהיה במז"ט.