פדיון בכור בגיל מבוגר

השאלה:

בס"ד
שלום לרב,
א.
משפחתנו חזרה בתשובה לפני כחמש עשרה שנה. אני בן עשרים ושש, בכור, ולאחרונה נפל לי האסימון שמעולם לא נעשה לי פדיון. הורי אשרו שאכן לא נעשה. אנחנו תוהים האם עתה ראוי שאפדה את עצמי, או שהורי יפדו אותי.

ב. לפעמים יש שאלות שהייתי רוצה להפנות לרב ישירות, ולפחות לדעת האם הרב הוא המשיב. שמעתי לאחרונה שיש בית הוראה שעונה באתר בשם הרב.
האם הדבר נכון?
תודה,

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. אתה צריך לפדות את עצמך אצל כהן ולעשות סעודת מצוה.
ב. אמנם אני מסתייע בגלל קוצר זמני בת"ח שעונה על השאלות אולם כל התשובות באתר עוברות דרכי ואני מוסיף, מוחק, או משנה לפי הבנתי. שאלות תשובות אישיות אינן מתפרסמות באתר אלא נשלחות לשואל לדוא"ל שלו.
בית ההוראה אינו שייך לאינטרנט. הוא טלפוני.