פדיון הבן בגיל מבוגר

השאלה:

שלום כבוד הרב. עליתי לארץ מרוסיה בגיל 11 שנה לפני 13 שנה. שאלתי כזאת מכיון שברוסיה לא נהגו לקיים מצוות,כאשר שנולדתי לאם היהודיה לא עשו לי מצוות פדיון הבן. האם אני היום חייב לפדות את עצמי?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

ראשית תברר שהינך הבן הבכור לאמך היהודיה ולא נולדו לפניך לא בנים ולא בנות (ולא היו הפלות) כיון שאם אמנם נולדו לפניך אינך הבכור וממילא פטור מפדיון. במידה וברור שאתה הבכור אתה חייב בפדיון ותיגש לכהן ותפדה את עצמך ואם ניתן תעשה סעודת מצוה אחר הפדיון. מזל טוב