הקדמת האזכרה השנתית

השאלה: בס"ד שלום רב! אם הירצייט של מור אבי יוצא בשבת, האם אפשר לעשות את האזכרה בערב שבת. מה לגבי יום רביעי בלילה? בתודה מראש

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | י"ז כסלו תשע"ט 10:22

ב"ה טו"ב בכסלו ה'תשע"ט

לכבוד

רוברט חדמי

שלום וברכה

אכן, ניתן להקדים את אזכרת יום השנה של מור אביך ע"ה לאחד מימי השבוע, אך עדיף לסמוך את האזכרה במידת האפשר לקראת סוף השבוע, כלומר לערוך את הלימוד והדרשות ביום חמישי בלילה. כלומר, עולים לבית העלמין ביום חמישי בשעות אחה"צ ולאחר שחוזרים מבית העלמין עורכים את הלימוד בלילה שבין יום חמישי לשישי, שאז זה כבר יוצא בתאריך יום לפני יום הפטירה.

חשוב לציין שאם מדובר ביום השנה הראשון צריך להיזהר שלא להקדים את עריכת האזכרה מוקדם יותר, כי חלק מהבנים והבנות של הנפטר עלולים לחשוב בטעות שכבר שהסתיימה שנת האבל, למרות שצריך להמשיך במנהגי האבלות לפחות עד יום השנה מהפטירה ובמקרים מסויימים עד תום שנה מיום הקבורה. אך אם מדובר לא ביום השנה הראשון, ניתן להקדים את האזכרה גם ליום אחר.

חשוב לציין, שבכל מקרה ביום השבת מן הראוי להוסיף לימוד תורה ולומר בפה שהלימוד הוא לעילוי נשמת אביך ע"ה, וכמובן שעדיף אם זה נעשה בלמוד בחבורה של עשרה אנשים, שאז תאמר גם קדיש לאחר הלימוד לעילוי נשמתו.

יהי רצון שתתקיים בנו במהרה דבר ה' בפי ישעיהו הנביא (ישעיהו כה, י): "בִּלע המוות לנצח ומחה ה' אלוקים דמעה מעל כל פנים וחרפת עמו יסיר מעל כל הארץ כי ה' דיבר".

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב