טבילה לאחר לידה

השאלה:

שלום רב, ילדתי בשעה טובה בת ב17.1 א' בשבט. עברו 3 שבועות מאז הלידה וברצוני לברר מתי אני ובעלי נוכל לחזור לקיים יחסים. המחזור אחרי הלידה נמשך כשבועיים וכעת אני 3 ימים ללא דימום כלל (רק הפרשות). מתי אני צריכה לטבול במקווה? לאחר מחזור נוסף או שאני צריכה מעכשיו לספור 7 נקיים? תודה, יום טוב ושבוע מבורך!

התשובה

מכון פוע"ה | כ"ו שבט תשע"ח 17:28

ערב טוב

ראשית, מזל טוב ללידת הבת.

מבחינת הטהרה אחרי הלידה, כשנפסק הדימום אפשר לעשות הפסק טהרה, לספור שבעה נקיים ולטבול, כמובן אין צורך לחכות למחזור נוסף.

אמנם לפעמים עלול להיות מצב שהדימום נפסק וחוזר שוב מה שכמובן מתסכל מאודויש לקחת את זה בחשבון.

כמו כן, במקרה של כאבים או קושי בביצוע הבדיקות, יש להתייעץ ישירות עם רב האם וכמה אפשר להפחית בדיקות במהלך שבעת הימים הנקיים.

כל טוב

אריה כץ

רב משיב במכון פוע"ה