טבילה עם תפרים

השאלה: אישתי לאחר ניתוח עם תפרים הרופא לא ממליץ לתבול במקווה בגלל הפחד לזיהום מה עושים ?

התשובה

מכון פוע"ה | י"ג סיון תשע"ח 9:22

בוקר טוב.

ראשית, רפואה שלמה.

לעניין ההמלצה - לצערנו הרב, פעמים רבות הרופאים לא מכירים או לא מודעים לחשיבות הטבילה במקוה או לעניין ההיגיינה במקוואות.

האם גם להתקלח הרופא לא ממליץ?

חשוב לדעת שעל פי חוק כל המקוואות בארץ מוכלרים למניעת זיהומים.

בכל אופן, עקב החשש, מומלץ לתאם עם הבלנית מראש שבאותו יום של הטבילה יוחלפו המים ושאשתך תטבול ראשונה כדי להסיר את החשש.

בנוסף לכך, יש לדון אם התפרים מהווים חציצה - אם מדובר בתפרים שנמסים לבד אין בעיה, כמו כן, אם התפרים צריכים להישאר לפחות עוד שבוע לאחר הטבילה אין בעיה. אם מדובר בפחות מכך, יש לשאול שאלת חכם לפי הנתונים.

בכל שאלה שתהיה, כדאי להתקשר למכן פוע"ה 02-6515050 בין 9:30-17 ולשוחח עם אחד הרבנים המשיבים.

כל טוב

אריה כץ

רב משיב במכון פוע"ה