כניסה לבית קברות בהריון

השאלה: האם מותר לאשה בהיריון להיכנס לבית קברות....אם מדובר במקרה של קרוב משפחה...או בכלל....תודה.

התשובה

מכון פוע"ה | י' כסלו תשע"ט 17:47

לשואל שלום.

אין איסור לאישה בהריון להכינס לבית קברות, אולם יש מקומות שנהגו שנשים בהריון לא ייכנסו לבית קברות. אם המנהג במשפחת האישה הוא כזה שלא נכנסות לבית קברות בהריון, יש להקפיד עליו. אם לאישה חשובה הכניסה לבית הקברות (כגון שמדובר בקרב משפחה או שהיא לא רוצה שידעו שהיא בהריון), יש מקום להקל להיכנס ותקפיד לא להתקרב ארבע אמות לקברים.

כל טוב ובשורות טובות,

אריה כץ

רב יועץ ופוסק במכון פוע"ה