מיקום אמה על אמה כשאין אפשרות לעשות מול הפתח

השאלה: שלום. ראיתי שהרב אחיטוב כתב מאמר לגבי שיור אמה על אמה זכר לחורבן. רציתי לשאול למעשה אצלנו בבית יש פרוזדור קצרצר בכניסה לבית שנפתח אל הסלון כאשר ממול לכניסה קיים חלון גדול בלי קיר. בהתחלה חשבתי לעשות אמה על אמה על הקיר מצד שמאל (בפרוזדור) לדלת הכניסה מכיוון שאותו ישר רואים כשנכנסים. אלא שהתברר שהקיר עשוי מגבס. רציתי לשאול לכן מה עדיף לעשות: 1. לעשות אמה על אמה בקיר גבס 2. לעשות אמה על אמה בקיר ימין של הפרוזדור שהדלת נפתחת עליו ולכן הוא פחות בולט. 3. לעשות אמה על אמה בקיר אחר בסלון שגלוי ליושבים בסלון. תודה רבה וחיילכם לאורייתא.

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | י' אדר תשע"ח 11:35
  1. ב"ה

  2. שלום וברכה,
  3. לגבי שאלתך מהו המקום המועדף להשאיר את האמה על אמה?
  4. להלכה נפסק שאם אין אפשרות לעשות אמה על אמה בצורה כזאת שתיראה לנכנסים לבית. עדיף לעשות מעל הפתח שתיראה ליושבים בבית.
  5. התשובה לשאלתך מה כוונתך שהקיר שהדלת נפתחת עליו "הוא פחות בולט"; האם הנכנס לבית רואה את כל האמה על אמה או שאינו רואה כולה כשהוא נכנס לבית.
  6. לכן, אם הקיר שהדלת נפתחת עליו מוסתר על ידי פתיחת הדלת, וכנראה הוא גם מקום שפחות בולט גם לבני הבית. ברור שעדיף להשאיר "אמה על אמה" באפשרות השלישית שלפחות ליושבים בבית ניתן יהיה לראות את האמה על אמה. אבל אם הוא כן נראה לנכנסים לבית, עדיף לעשות את האמה על אמה בכניסה לבית.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב