פחד להכניס ראש למים

השאלה: שלום רב הנני טובלת במקווה 23 שנה, בפעמים האחרונות נתקפתי פחד מלהכניס את הראש למים ונחנקתי כמה פעמים אני ממש מפחדת ללכת לטבול, ראיתי בסעיף 9 שניתן לשפוך מים עם אישה טובלת עם דלי, אבקש אישור למקווה בכדי שאוכל להמשיך לטבול בלי פחד תודה כרמית

התשובה

מכון פוע"ה | ג' טבת תש"פ 19:45

ערב טוב.

הנושא של טבילה עם דלי מחורר אינו פשוט (גם מבחינת היישום המעשי כמו שצריך) והוא שמור לסיטואציות שבהם אין שום דרך אחרת וגם אז הבלנית צריכה לקבל הדרכה ברורה כיצד לעשות זאת. למעשה, יש כיום התמחות טיפולית כיצד לטפל בפחד כזה. הייתי מציע להתקשר למכון פוע"ה 026515050 ולשוחח עם אחד הרבנים היועצים כדי שישמע את הסיפור היטב ויפנה לטיפול המתאים, ובמידת הצורך גם יסביר לבלנית באופן זמני כיצד לבצע את הפתרון עם הדלי.

כל טוב

אריה כץ

רב יועץ ופוסק במכון פוע"ה