שאלתי היא האם ישנה בעיה לדרוך על מילה אשר בתוכה צירוף אותיות שם ה' עליו ( כמו במילה חלומותיי)

השאלה:

אישתי קנתה שטיח לכניסה לבית ועליו המילים- בית חלומותיי. שאלתי היא האם ישנה בעיה לדרוך על מילה אשר בתוכה צירוף אותיות שם ה' עליו ( כמו במילה חלומותיי). ככל שידוע לי כאשר ישנו צירוף כזה אנו מדגישים שאין כוונתינו לשם ה' ע''י הוספת גרש או מקף המפריד בין האותיות אך במקרה דנן אין אותן. כמו כן היצרן של השטיח בוודאי לא שם לב לדבר כזה. תודה רבה ושבוע טוב

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ב שבט תשע"ח 9:33

"יי" אינו שם משמותיו של הקב"ה והוא נכתב בסידורים במקום אותיות שם ה' לסימן בלבד ולכן אין שום בעיה כלל אכן יש להחמירו גם באותיות שהם לסימן לא לבזות (עיין  בקישורית מספר פנני הלכה לחץ כאן) מ"מ כאן שלא נכתב לסימן כלל אלא חלק מהמילה חלומותיי נראה שאין כלל בעיה לדרוך על הכיתוב.