נסיעת רופא בשבת לבי"ח

השאלה:

שלום כבוד הרב,

הנני רופאה מתמחה בבי"ח במרכז. עלי להגיע בשבת ובחג למחלקה לתורנות.
שאלותי הן:
1 האם מותר לי לנסוע למחלה ברכב שלי?
2.האם מותר לי לנסוע באופנים?
אצין כי נסיעה עם נהג גוי, כאשר אני מצליחה להשיג כזו עולה לי כ-100 ש"ח לפחות.
כל טוב ובשורות טובות

התשובה

הרב יעקב אריאל |

הגרשז"א התיר לרופא לנסוע ע"י גוי בשבת לבי"ח אפילו התורנות ידועה מערב שבת, במקרה של קריאה דחופה בשבת עליו להגיע מהר ככל האפשר גם בכוחות עצמו אולם לכבות אם אפשר ע"י גוי לחזור מותר רק ע"י נכרי.
אם את מסוגלת לנסוע עם אופניים הם עדיפים מגוי אולם רק ביום כשאין צורך להפעיל תאורה בלילה - גויעדיף