הלכות יו"ט וחול המועד

השאלה:

שאלות ותשובות קצרות שנשאלו הרב יהודה הלוי עמיחי ורבני מכון התורה והארץ בנושאי הלכות יו"ט וחול המועד

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

שאלה

האם מותר לכבות את הגז ע"י סגירת ברז הגז הראשי? האם יש כיריים מיוחדים עם טיימר?

תשובה

אסור לכבות את הגז ע"י סגירת הברז הראשי של הגז. טיימר כזה קיים ושמו "חגז" המופץ על ידי מכון צומת. במכשיר זה אין בעיות הלכתיות.

שאלה

למה ביו"ט לא נוהגים לסעוד סעודה שלישית? הרי חיוב שלוש סעודות וחיוב לחם משנה נלמד מאותו פסוק "ויאמר משה אכלוהו היום כי שבת היום לה´ היום לא תמצאוהו בשדה", ואף על פי כן, נוהגים בלחם משנה ביו"ט, ואין נוהגים בסעודה שלישית ביו"ט, כיצד ניתן ליישב זאת?

תשובה

הלימוד של לחם משנה הוא "היום לא תמצאוהו בשדה" וגם ביו"ט לא היה בשדה אלא הגיע מן קודם לכן. לימוד החיוב של שלש סעודות הוא מהמילה "היום" המופיעה שלש פעמים. אין אלו דרשות זהות מאותו הלימוד. ועיין  בשאלתך בספר

בנין שלמה סי´ יט עיי"ש.

שאלה

האם מותרת עבודה זמנית מחליפה בצהרונים בחול המועד סוכות?

תשובה

אם זו לא עבודה קבועה, ואין חשש של הפסד מקום עבודה, ואינך צריכה את הכסף לצרכי החג, אין לעבוד. אולם אם אין ברירה או שזו עבודה קבועה אפשר לעבוד.