מזון תינוקות

השאלה: יש לי תינוקת בת 4 חודשים שאוכלת פורמולה בלבד. לפני כחודש וחצי עברנו איתה לתחליף מיוחד לטיפול בבעיה של "ריפלוקס" (צרבות ופליטות אצל תינוקות בשל בעיה בסוגרי הקיבה), שנקרא אינפמיל (enfamil). מדובר בתחליף שמפחית פליטות ומבוסס על עמילן אורז שמסמיך יותר בקיבה. יצויין כי לפני ההחלפה היא סבלה מאוד והיתה בוכה רוב שעות היום, ויום לאחר ההחלפה נגמר הבכי והיא רגועה הרבה יותר. האם ניתן להמשיך להשתמש בפסח וכיצד? על האריזה מופיעה כשרות של הרבנות הראשית הולנד, לימות השנה (לא ראיתי התיחסות לפסח)ומדובר בעמילן אורז, כאשר אנו אשכנזים. אודה על תשובה לפני החג... תודה, אסנת

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 3:16:18 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם יש רק עמילן אורז אפשר לייחד כלים בעבור התינוקת ולתת לה לאכול בכלים מיוחדים שלא יעבור לכלים רגילים. לא החמירו האשכנזים לגבי קטניות בתערובת (אבקה) בחולה.
יש לבדוק שאין שם רכיבי חמץ ממש (עמילן חיטה וכדו´).

חג שמח