נסיעת חרום בשבת

השאלה:

ברצוני לשאול אודות נסיעת חרום לבי"ח בשבת- מה עדיף לנסוע ברכב פרטי או להזמין אמבולנס?
נסיעה ברכב פרטי לבי"ח היא אמנם מותרת לצורך חרום, אך מה קורה בסופה- כיצד מכבים אורות? כיצד מכבים את הרכב? כיצד נועלים את הרכב? האם מלאכות אלו ניתן לעשות בשינוי? האם מותר לבקש מגוי שיעשה זאת? האם תוך כדי הנסיעה מותר לפתוח חלונות חשמליים? אולי בכדי להימנע מכל זאת עדיף כבר לנסוע באמבולנס?

אני שואל שאלה זו לאחר שבשבת האחרונה לקחנו את ביתנו לבי"ח, ולאחר מעשה אנו כל הזמן שואלים את עצמנו אולי עשינו פעולות מיותרות תוך כדי הנסיעה שהן לאו דווקא צורך החרום. כל פעם אנו נזכרים בעוד פעולה שגרתית שעשינו תוך כדי הנסיעה שגורם לנו להרהר שמא חיללנו שבת שלא לצורך. האם כל דבר קטן אני צריך לשקול אם הוא מותר או אסור או שאולי כמו שציינתי עדיף כבר להזמין אמבולנס?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

תעיין בשש"כ ותראה את הוראותיו ולכן עדיף באמבולנס