ספירה אבלות ויום השואה

השאלה: שלום רב!

ברצוני לברר, כיצד קבעו חז"ל את ימי הספירה במנהגי אבילות, למרות שאנו סופרים בימי ניסן שאמורים הם ליהיות ימי שמחה?
מתחזקת השאלה שרבים אומרים שאין לציין את יום השואה מאחר והוא יוצא בימי ניסן שאסורים באבלות. אז יוצא שהירצחם של שליש מעמנו אינו מספיק כמו מותם של 24,000 תלמידי ר´ עקיבא?!?
בקיצור אני אומר שצריך להיות עקביים, אם ימי ניסן הם ימי שמחה אז מותר לשמוע בהם מוזיקה, להתחתן וכו´, ואם מותם של תלמידי ר´ עקיבא דוחה את שמחת ניסן, אז נלע"ד שגם השואה דוחה.

בתומ"ר.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 3:56:40 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

תלמידי ר"ע נהרגו בתקופה זו ואיננו יכולים לעשות לשנות את התאריך, אולם קביעת יום זכרות לשואה שאפשר לעשות כל יום איננו שייך לתקופה זו במיחד, ועל כן לא רצו חכמים שיקבע בניסן אלא יכול להיות בחודש אחר.