פורים ופסח

השאלה: בס"ד

שלום רב,

א. בשבת זכור, בע"ה אנו נארח מספר חברים מירושלים(אנחנו גרים מחוץ לירושלים).
האם במוצאי שבת הם חייבים בקריאת מגילה במידה והם חוזרים לירושלים?

ב. אני ואשתי בעלי תשובה, בפסח הקרוב משפחתה המורחבת של אשתי מקיימת טיול בארץ.
הלינה מתוכננת להיות באוהל בדואי (של יהודים), כאשר כל המשפחה ישנה ביחד.
1. איננו חושבים שהמקום הוכשר, האם מותר ללון שם? התכנון הוא להביא כלים מוכשרים מהבית ולהכין ארוחה במטבח שלהם, האם זה כשר?
2. האם מבחינת צניעות, יש בעיה בשינה של כולנו (בערך 20 נפשות) תחת אוהל אחד, בלי מחיצות?

תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 3:17:18 AM
ס"ד

שלום וברכת ד´

א. אם הם חוזרים לירושלים במוצאי שבת אין להם חיוב מגילה אלא בט"ו.
ב. 1. אם המטבח לא הוכשר אין לבשל בו ולהשתמש בכלים שבו (סירים, מחבתות וכו´) אפשר להכשיר בערב פסח את המטבח. ולאכול בחד פעמים.
2. זה לא צנוע שהרי יש נשים שיורד הכסוי ראש, וכן שער וכדו´. על כן יש להשתדל להמנע מכך.