קניית מניות בחול המועד

השאלה: שלום ידוע לי האיסור על עשיית פרקמטיא דהיינו סחורה החול המועד
אבל שמעתי שסחורה נדירה שמגיעה פתאום כגון שיירה שמוזכרת ברא"ש בסוף פרק ראשון במועד קטן מהירושלמי מותר לקנות בה
ואם כן ברצוני לדעת האם לקנות מניות כשאתה חושב שהמניה נסחרת בדיסקאונט גבוה דינה כשיירה עוברת או לא [ביחוד שהרי לכל מניה יש תנודתיות תקופתי וא"כ שמא זה כיום השוק שיש אחת לתקופה שאז אסור לקנות וכביאור הבית יוסף בדברי הרא"ש]
כמו כן שמא מותר לקנות מכיון שאין בזה כל טירחא אלא פקודת מחשב
אשמח בתשובה מהירה עקב הירידות האחרונות בבורסה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 3:35:17 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נראה שאם יש הפסד גדול באי קניה או במכירה אפשר להקל בכך, אבל לא כעבודה קבועה אלא הזדמנות של יום השוק, שהוא רווח גדול במיוחד, אבל רווח רגיל אין לעשות במשך המועד.

מועדים לשמחה