תשעת הימים

השאלה: שלום לכבוד הרב.
בע"ה מחר יזדמן לי להיות בירושלים [ אני גרה רחוק מירושלים ואני לא בטוחה אם אבקר שם שוב במהלך החופש.. ] האם אני יכולה לקנות שם חצאיות ? [ יש לציין שאת סוג החצאיות שאני מחפשת בד"כ מוצאים רק בירושלים.. ]
[ במיוחד אם אנו אשכנזים ואנחנו לא כ"כ נוהגים לקנות בשלושת השבועות ובמיוחד לא בתשעת הימים..]

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 3:44:29 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כדאי בית אלוקינו להשתדל לא לקנות ולהתאבל, אולם אם אין אפשרות לקנות בהמשך הקיץ אפשר להקל ככל דבר האבד, ברור שאין לחדש עד אחר ט´ באב.