דיבה ולשון הרע בתביעה

השאלה:

שלום לכבוד הרב.
לפני כשנה רכשתי דירה בעיר דימונה. כל תהליך הקניה היה מסודר והרכישה נעשתה באמצעות עו"ד. תוך כדי התהליך של העברת הבית על שמי התברר לנו כי הבית מעוקל וכי הוא ברשות כונס נכסים. בשיחה עם העו"ד נאמר לנו שהם בדקו את זה לפני שהם העבירו את הכסף למוכרת ונאמר להם כי הבית לא מעוקל ועכשיו מתברר כי התשובה שהוא קיבל (עפ"י טענתו) הייתה טעות.

בשיחה עם המוכרת נאמר לנו כי היא מאוד מצטערת אך היא לא ידעה שהבית מעוקל... יש לציין כי המוכרת הינה גרושה משנת 2006 וכי יש בידיה מסמכים כי לאחר הגירושים הבית עובר לרשותה בלבד וכי לבעלה אין עוד זכויות בבית אך בשל העובדה כי הם לא שינו את הבעלות על הבית והגרוש פשט רגל. בשנת 2008 הבית הועבר לידי כונס נכסים.

עכשיו המצב הוא כזה : אני גר בבית אך הוא לא על שמי אלא עדיין תחת הכונס נכסים (יש לציין כי אני כבר גר בבית משום שלפני הרכישה אני גרתי בבית בשכירות), כל הכסף כבר הועבר לידי המוכרת והעו"ד מנסה להוציא את הבית מידי הכונס...

שאלתי היא האם מותר לי לתבוע את העו"ד על רשלנות ועל עוגמת הנפש שגורם לי ולאשתי? יש לציין כי התהליך הזה כבר לוקח מס חודשים ועדיין לא רואים את הסוף... האם אין בזה הוצאת דיבה ולשון הרע? משום שאם מקרה זה יתפרסם העו"ד יפגע קשות בפרנסתו משום שאף אחד לא יסכים לחתום עימו חוזה?

האם עלי ליידע את הבנק שלקחתי ממנו משכנתא על זה שהבית מעוקל? הם כרגע לא יודעים כלום על זה והם נתנו לי את המשכנתא על סמך מכתב מהעו"ד שהבית נקי משיעבודים? במידה והם יידעו הם יכולים לתבוע גם אותי וגם אותו?

כמו כן מה דין המוכרת? היא טוענת ובצדק שהיא לא ידעה מזה כלום וכי היא יפתה את כוחו של העו"ד לבדוק את כל מה שהוא צריך...

תודה מקרב לב

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני חושב שיש כאן דיבה והוצאת לה"ר, זו האמת ואינך תובע כדי לפרסם זאת אלא כדי להוציא ממנו את הפסדיך.

ברור שהיתה כאן התרשלות מצד עוה"ד כיון שעיקול על הבית ניתן לבירור ואינו דבר שנעשה במסתרים (ואינו נעשה ע"י מה שאומרים אלא ע"י הנרשם במסמכי לשכת רושמי מקרקעין).

מה שראוי שיעשה הוא שעוה"ד יעמול בחינם להסיר את העיקול מהבית ולהעבירו על שמך. תביעות כספיות מעוה"ד וממוכרת הדירה לדעתי יסבכו ויותירו אתכם ללא הדירה וללא יכולת לשלם על כל התביעות ותשלומי עורכי דין. צריך שעוה"ד יסלק את העיקול מהדירה ויעביר את הדירה על שם המוכרת בלבד רטרואקטיבית, ואז התוכל להתבצע קניה והעברה על שמכם בצורה מלאה. כמו"כ אם המוכרת קבלה כסף מכם וקנתה דירה ראוי להטיל עיקול על הדירה שקנתה.

וכיון שאתם כבר תקועים בפנים תמשיכו ותתגלגלו עד שהעניינים יפתרו בע"ה.