התלבטות אתית

השאלה:

לכבוד הרב!
אני לומדת במוסד אקדמי ועליי להגיש עבודה בקורס מסוים. לא הייתי בחלק האחרון של הקורס ולכן לא ידעתי מה העבודה. המרצה סירבה להסביר לי ואמרה לי שעליי להשלים את המטלה לבד. לא הצלחתי למצוא סטודנט שאני מכירה אישית שיסביר לי בדיוק מה לעשות.

מצאתי פתרון מסוים אך אינני יודעת אם הוא אינו בעייתי: במכללה קיימת רשת מחשבים המשותפת לכל המחשבים במכללה. מה שבד"כ  סטודנטים עושים זה שהם מכינים עבודות על המחשב, פותחים לעצמםתיקיה עם שמם ושומרים בה את העבודות. אין כל הגבלה על  הכניסה לכל תיקיה שהיא (אין קוד זיהוי וכדומה) ותיאורטית כל אחדיכול להיכנס לכל תיקיה שהוא רוצה. בד"כ לאחר השמירה בתיקיה זו הסטודנטים שולחים לעצמם את החומר באימייל או שומרים בדיסק און קי, כך שניתן לומר שתיקיה זו משמשת לאחסון זמני ולא יותר מכך. כמו כן לדעתי ניתן לומר כי אין הקפדה על השימוש בחומר מכיוון שראיתי למשל תיקיות של סטודנטים שסיימו את הלימודים ולא טרחו למחוק את החומר אלא השאירו אותו שם. אני נכנסתי לאחד המחשבים וביצעתי חיפוש כולל בתיקיות לפי שם המרצה, ואכן מצאתי שלוש עבודות שזהות לעבודה שאני צריכה להגיש. על חלק מהעבודות כתוב שם אך אינני מכירה את הסטודנטים שכתבו אותן ויהיה לי קשה כרגע לאתר אותם, גם בגלל שעכשיו לא מתקיימים לימודים וגם מפאת קוצר הזמן (עליי להגיש אתהעבודה במהירות). כמובן שאינני מתכוונת להעתיק את העבודה, ובכל מקרה כל עבודה מתבססת על מאמר אחר, אלא ברצוני לדעת מה הן דרישות המרצה וכיצד לבנות את העבודה.
האם מותר לי להעזר בעבודות אלה?
תודה רבה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני יודע מה הן דרישות המוסד מהתלמידים ביחס להעזרות אחד בשני
וכד'. עכ"פ אם את לומדת מהעבודות הנ"ל את הדרישות ומכינה את
העבודה בעצמך איני רואה מניעה בכך.