לשון הרע

השאלה: בעזרתו יתברך

שלום לכבוד הרב,

הייתה לי שיחה עם פלוני שהציע לי שאני ופלוני נבחר בפלוני אחר ממה שהחלטנו שיהיה לנו לעזר.
ואמרתי לו שפלוני עקשן ולא ירצה לשנות את החלטתו, אז לא.

האם זה לשון הרע שאמרתי שפלוני הוא עקשן?
האם זה לשון הרע שאמרתי שפלוני הוא ככה וככה? לצורך השיחה.

אם זה אכן לשון הרע, אנא שלח לי כמה שאפשר בקיצור דגשים על לשון הרע, שח"ו שאף אחד לא יעבור על זה בע"ה.

בברכת השם.
וחודש טוב!
חודש הגאולה שתבוא במהרה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 2:54:40 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השאלה לא הובנה די הצורך, אבל השאלה היא האם הדיבור היה לתועלת, ואז אפשר להקל, ואם זה לא היה לתועלת הרי זה לשוה"ר. מתוך המכתב אי אפשר להבין בברור האם המשפט היה לתועלת, וזו שאלה שרק האומר יכול לענות עליה, דהיינו אם התוצאה הייתה אותו דבר גם בלא המשפט המדובר הרי זה לשון הרע, אם התוצאה הייתה שונה יתכן שהוא לתולעת.

חג כשר ושמח