מצוות "כיבוד הורים"

השאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרב!
קשה לי מאוד על מצוות "כיבוד הורים"
( לדוג´ : ביום שישי כשאימא שלי צריכה עזרה לכבוד שבת אני הולכת לישון לאיזה 3 שע´ ועוזרת רק קצת.. )
אני יודעת שזה לא בסדר להתנהג כך אבל קשה לי מאוד עם זה..
מה אפשר לעשות ומה ההלכה אומרת לגבי זה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 3:18:17 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ראיתי את דבריך, אמנם ילדים צריכים לעזור להוריהם, לא רק מדיני כיבוד אב ואם, אלא גם מבחינת הכרת הטוב, שהם דואגים לילדים ומטפלים וחלק מהעזרה להם, הוא בחינת הכרת הטוב. כמו כן משפחה היא גוף שלם שכל אחד נותן בו את חלקו, ועל כן העזרה היא מאד חשובה.
הצעת פתרון אחת היא לבקש מאמא ביום שישי רשימה של בקשות שהיא רוצה שאת תבצעי, ואת בעשי אותם בזמנך החופשי, אולם זאת דרך קלה יותר לביצוע ועזרה לאמא.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והאר