קריאת ספר מתח/מד"ב ומושב ליצים

השאלה:

שלום כבוד הרב
האם מותר על פי ההלכה לקרוא פעם בהרבה זמן (נניח בבין הזמנים) ספר מתח או עלילה.
אני מתכוון לספרים שמצד אחד אין בהם פריצות וכד אבל מצד שני גם אין בהם עניני מדע וכד אלא סתם עלילות וכד.

ראיתי בשו"ע [או"ח ש"ז] שכתב (ע"פ שיטת ר"י בתוס במסכת שבת) שלקרוא ספרי מלחמות אסור גם ביום חול כי זה מושב לצים. אבל מצד שני הרמ"א כותב בתחילת הסימן שבנ"א שמתענגים משמועות וחידושים - מותרים לספר אותם אפילו בשבת, ולא כותב
שזה מושב לצים.

אז מה היחס בין הדברים האלה? והאם לפי ההלכה יש איסור לקרוא פעם בכמה חדשים ספר מתח או מדע בדיוני? מה זה בדיוק הליצנות שכתוב עליה שהיא אסורה?
תודה ושבת שלום!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

. סוג הבילוי שאתה מזכיר מותר במידה מועטת ולנצרך לכך להפגת מתחים, להתאוררות הנחוצה כדי לעסוק בדברים חיוביים במלוא הכוחות וכד'.