שנים מקרא ואחד תרגום בליליה

השאלה:

שלום כבוד הרב רציתי לדעת מה אני עושה כל יום בלילות יש לי אפשרות וזמן פנוי ואני רוצה בזמן זה לקרוא 2 מקרא ואחד תרגום ביום אין לי זמן אז האם זה אפשרי לקרוא אחרי השקיעה או שאני מתבטל מה עלי לעשות

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י' חשון תשע"ח 14:46

כתב הרב יעקב אריאל שליט"א  לחץ כאן

"ביהושע נאמר "והגית בו יומם ולילה". ואין אדם למד אלא במקום שליבו חפץ. מבחינת ההלכה אין שום מגבלות על כך שאדם ילמד תורה בכל שעות הפנאי שלו. מקור השמועה ששמעת הוא במנהג המקובלים לחלק את זמנם כך שמקרא יילמד ביום ותושבע"פ בלילה, אך אין מנהגם זה - שהוא מידת חסידות מופלגת - מחייב אדם שאין לו אפשרות ללמוד מקרא אלא בלילה".

וכן כתב הרב שמואל אליהו  לחץ כאן "ה"כף החיים" (שם, סקי"ד) הביא בשם גורי האר"י שאין לקרוא שמו"ת בלילה, [והיינו שאף על פי שעד חצות הלילה לא קוראים מקרא, אבל תרגום אין לקרוא כל הלילה], וז"ל: "אין לקרות הפרשה שמו"ת באשמורת אור השישי קודם שיאיר היום, כי כתבו גורי האר"י ז"ל שאין לקרות תרגום בלילה (מחב"ר אות ט' ושע"ת אות א')". ומכל מקום, אם אין לו זמן אחר, מתירים לו את זה.