אזכרה בתקופת קרונה

השאלה:

שלום רב היום יום אזכרה לאימא , בעקבות המצב אין בית כנסת ואין מניין לאמירה של קדיש האם ניתן לומר קדיש בלי מניין?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ג אדר תש"פ 12:21

בס"ד

שלום וברכה

עיקר יום האזכרה זה לימוד משניות (שם, ואותיות נשמה), כמו כן אמירת הפרקי תהילים. והדלקת נר נשמה. ובזה יש עיקר נחת רוח לנפטר, כמו כן ראוי לידור כסף לצדקה. כל הפעולות הללו יעשו בבתים, והיה זה שכרכם, אם רוצים אפשר ללמוד ביחד בקשר אינטרנטי (ZOOMׂ) ובודאי שהשכר גדול. לעניין הקדיש אם אין באזור שלכם בתי כנסת תבקש ממשהו שנמצא באזור שיש בתי כנסת ומתפללים במנין. אצלנו יש עדיין מניינים (במרחק בין אדם לאדם) אם תרצה תגיד לי את שם הנפטרת ואשתדל לומר קדיש עליה במנחה.